Dance your ASS off


Κάνοντας ζάπινγκ σήμερα έπεσε πάνω σε κάτι που δεν είχα ξαναδεί. Ένα fancy πλατό γεμάτο φωτάκια και τα σχετικά και στη μέση μια αρκετά εύσωμη κυρία να ζυγίζετε σε μια επίσης fancy πλην τεράστια ζυγαριά. Μετά από μερικά λεπτά κατάλαβα ότι αυτό ήταν σόου με το όνομα "Dance your ass off"

Το εν λόγω σόου, που είναι φυσικά αμερικάνικο, έχει ως εξής 12 παχύσαρκα άτομα (δεν το λέω εγώ είναι επιστημονικός όρος...) μπαίνουν σε ένα σπίτι με σκοπό να αδυνατίσουν και κάθε βδομάδα εκτελούν μαζί με ένα επαγγελματία χορευτή μια χορογραφία. Στο live λοιπόν αφού χορέψουν και βαθμολογηθούν ζυγίζονται. Οι βαθμολογία των κριτών και το βάρος που έχουν χάσει τους δίνουν κάποιους βαθμούς, όποιος συγκεντρώσει τους περισσότερους δικαιούται ένα τηλεφώνημα (προφανώς δεν έχουν επαφή με τον έξω κόσμο), όποιος έχει το χαμηλότερο βαθμό αποχωρεί. Σημειωτέων πως στο σπίτι έχουν δύο ντουλάπες με ταμπέλες "eat" και "cheat" που έχουν τα ανάλογα φαγητά μέσα καθώς και γυμναστές και όργανα γυμναστικής (πως αλλιώς θα έχαναν βάρος;).

Η ύπαρξη λοιπόν αυτού του σόου υποδεικνύει ένα πράγμα: Το πρόβλημα παχυσαρκίας που αντιμετωπίζει η Αμερική είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν αλλιώς, φταίει το σύστημα, φταίνε οι Αμερικάνοι, φταίει ο Mcdonalds? who knows...Πάντως το σίγουρο είναι πως η τηλεόραση φαίνεται να έχει εξέχουσα θέση στη ζωή των κατοίκων των Ηνωμένων Πολιτειών. Τόσο εξέχουσα που μέσω αυτής προσπαθούν να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά τους όταν στατιστικά 2 στους 3 είναι παχύσαρκοι.

Αξίζει όμως ένα "μπράβο" σε αυτούς που ρίχνουν τόσα λεφτά σε τόσα reality shows...
Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο!
*Sunshine*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου