Google και Bing προηγούνται στις online αναζητήσεις


Η Google εξακολουθεί να κρατά τα «σκήπτρα» των online αναζητήσεων στην Αμερική, με την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft να ακολουθεί από απόσταση, αυξάνοντας σταδιακά τη δημοφιλία της. Η Google και η Microsoft αύξησαν τα μερίδιά τους στην αγορά των διαδικτυακών αναζητήσεων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Αντίθετα, το μερίδιο της Yahoo! μειώθηκε.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών comScore, η Google συγκέντρωσε ποσοστό 65,7% επί του συνόλου των αναζητήσεων τον περασμένο μήνα, από 65,4% τον Φεβρουάριο.

Το ποσοστό της μηχανής αναζήτησης Bing ανήλθε στο 13,9%, από 13,6% τον Φεβρουάριο, ενώ το μερίδιο της Yahoo! υποχώρησε στο 15,7%, από 16,1%.

Η Google, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της οποίας προέρχεται από τη διαφήμιση στις αναζητήσεις, προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα των αποτελεσμάτων της, εισάγοντας νέες εφαρμογές και λειτουργίες.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά με στόχο να κάνει τα αποτελέσματά της περισσότερο «κοινωνικά», επιτρέποντας στους χρήστες της να λένε στους φίλους τους αν τους αρέσει ή όχι ένα αποτέλεσμα αναζήτησης.

Η μετοχή της Google υποχώρησε χθες κατά 6,76 δολάρια στο χρηματιστήριο υψηλής τεχνολογίας Nasdaq. Η συνολική πτώση της μετοχής της φέτος ανέρχεται στο 3,9%.


Αναδημοσίευση από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου